Tuesday, March 9, 2010

Cover macho?

"Gambar yang terbaik memang menjadi...." Jadi, apa sebenarnya makna post ini?



Sekarang ini, semua orang cuba menjadi yang terbaik... Tidak dinafikan bahawa saya sendiri selalu memikirkan hal yang serupa, dalam hal pakaian juga kadang-kadang berkira.

Bayangkan anda bangun pagi dan menghadap cermin... Anda pun berkata, "aku mesti cover macho/cun hari ni," (untuk perempuan). Dengan tidak semena-mena, kawan anda mengambil gambar anda. yang serba seksi itu (ops!)... Tapi bila anda tengok balik, anda rasa gambar berkenaan begitu kreatif skali....

Erm... Tentu anda akan meluahkan perkataan berikut, "Kalau dah muke lawa, pakai kain pelikat pergi Mydin pun mesti lawa," (ayat bongkak ini selalu dikeluarkan untuk mengenakan orang lain...)

Berbeza pula kalau anda bangun pagi dan merasakan aktiviti kawan anda tadi amat menyakitkan sanubari, maka anda perlu berbuat sesuatu... Pakai sekemas mungkin, jaga penampilan dan bermacam-macam peraturan lagi supaya maintain cool. Tapi manusia memang 'menyeronokkan'... Turun dari tangga rumah untuk menghidupkan kenderaan, kedengaran suara kawan-kawan serumah memuji dengan cara tersirat, "Tampan betul hari ni, cover macho depan siapa?" Sungguh memalukan... 

Tiba di tempat kerja/belajar, anda jumpa orang lain yang tiba-tiba lebih poser dari anda... anda mengulang perkataan hikmat tadi... Ia berlanjutan sehingga semua orang anda berikan kata hikmat tadi...

Soalannya, siapa yang cover macho

A. Anda yang berangan mahu ke Mydin dengan kain pelikat?

B.Anda yang rasa tidak handsome mana, tapi 'puji' orang lain dengan madah berbisa?

C.Kawan dengan orang yang sedang cuba menjadi terbaik untuk diri dan orang lain, tapi pagi-pagi sudah rasa diri anda lebih macho dari beliau?

Sila tinggalkan komen untuk mendapat jawapan... :)

7 comments:

=*NuRo0L* = said...

saya nak D...kalau dah jatuh cintaa,yg tak bape nak macho pon nampak macho dimata saya...

alia said...

saya nak tau jawapan dulu...

FiLZaH said...

mcmn nak jawab ek...
rasanya x dlm pilihan...

Ain Nabihah Bt Ahmam said...

emm...sume jwpn 2 x de dlm kpl otak sy yg bejambol ni..huhu..bg sy,biarla org 2 bese2 je tp slalu jg pnmpilan..so,akn sntiasa nmpk bgaye.. =)

Che' Mat said...

trimas semua yang hantar komen.. :P

Ahmad Muhibbiin Bin Asri said...

jawapan apa wei..

perantau87 said...

saya nak a

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates